keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Edullinen harrastus / Affordable hobby

Kiitos paljon kaikille kommenteista blogissa ja sähköpostilla! Pahoittelut kaikille joiden sähköposteihin en ole vastannut. Tarkemmin asiasta englanniksi, sillä ongelman ei pitäisi koskea suomenkielisiä viestejä.

Sitten varsinaiseen aiheeseen, eli ristipistoihin! Ristipistoilu on kyllä edullinen harrastus :) Laskeskelin juuri, että olen tänä vuonna käyttänyt tähän mennessä maksimissaan 35 euroa ristipistotarvikkeisiin. Summa sisältää viimeisimmän tilaukseni 1-2-3 Stitch:iin, mikä oli noin 30 tokkaa dmc:n muliinilankaa, 3 tokkaa Crescent Coloursin puuvillaista muliinilankaa, Strawberry House ohjeen, Mill Hill helmiä paketti ja muutamia pieniä ristipistotarvikkeita! Laskeskelin että pitäisi ehkä vielä 25 euroa käyttää loppuvuonna, mutta 5-15 eurollakin pärjää. Todennäköisesti "tarvitsen" vielä vähän muliinilankoja, ja Gift of Stitchingin tilaustakin olisi ihana voida jatkaa. Eli tämä on juuri hyvä harrastus yksinhuoltajalle ja pienyrittäjälle! Ja ajatelkaas, varmaan suurin syy miksen aloittanut aktiivista ristipistoharrastusta aiemmin oli, että ajattelin tämän tulevan liian kalliiksi :D

Eilen ja tänään olen pistellyt paria Elizabethan biscornulle.
****
First I have to apologize to all of you! I have been using a wrong email adress in my profile, which may have caused deleting some emails :( The adress is my own, but it's my business adress, and I get a lot of junk mail to it, so some of the mail written in English I delete almost automatically. I actually didn't remember I had put that adress in my blog, otherwice I had remembered to be more careful. Thank you for all that have sent me email, and for those that have left comments in my blog as well! I have now changed the email adress in my profile, and promice to be more careful in the future.

Now to more cheerful subject, that is cross stitching! Cross stitching truly is an affordable hobby :) I just calculated roughly how much I have spent on cross stitch suplies in year 2008 so far, and it's maksimum 35 euros in total! And that contains my recent 25 euro order from 1-2-3 Stitch which contained about 30 dmc threads, some small stitching accessories, Strawberry House chart, 3 Crescent Colours cotton floss and a pack of Mill Hill beads. I was counting that I would need to spend another 25 euros in rest of the year. 5-15 euros is absolutely "necessary", and that contains few threads and renewing my Gift of Stitching order. So this is a great hobby for a single parent and a small business owner. And to think that the reason I didn't begin an active stitching hobby earlier was, that I thaught that it's too expensive :D

Been stitching today and yesterday a pair for Elizabethan biscornu.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hih. Minä taas usein ajattelen tämän olevan kallis harrastus. Osittain johtuu tietenkin siitä, että olen pakotettu ostamaan tarvitsemiani juttuja vain euroalueelta eli en saa lankoja superhalvalla jne.:)

Maria kirjoitti...

Voihan ristipistoilu olla kalliskin harrastus, riippuu varaston suuruudesta ja esim. siitä mitä lankoja käyttää :D

Kyllä mä usein ostan lankoja Suomesta, mutta jos ajattelee että muutamalla tokalla lankaa ja tilkulla-parilla kangasta pistelee harrastusmielessä koko kuukauden, ja jos on vielä jämälankoja varastossa ja käyttää materiaaleja varojensa mukaan, niin silloin on edullista :)

LHN:n malleja ja Crescent Coloursia vaan en itse ole löytänyt Suomesta, ja samalla tulee tietysti tilattua muutama muukin tarpeellinen lankatokka! Ja rehellisesti sanoen, mun pistelyharrastus olisi tällä hetkellä aika rajattua, jos mun olisi aina ollut pakko ostaa vain Suomesta.

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Upeita pistelyitä! Minä en koe ristipistelyä kalliiksi harrastukseksi siinä mielessä, että sillä rahalla saa vastinetta tekemisen puitteissa pitkäksi ajaksi. Valmiiden ristipistotöiden hinta kyllä voi muodostua aika kovaksi jos meinaa laittaa sekä materiaali että työaikakustannuksia hintaan... tästä pääsee taas saivartelemaan liiankin pitkälle, joten päätän puheenvuoroni heti alkuunsa :)

Mari kirjoitti...

Hauska kuulla, että tämä voi olla myös edullinen harrastus :). Joskus se oli minullekin sitä, mutta nyt on mopo karannut täysin käsistä ja joka kuukausi menee rahaa tarvikkeisiin, tilattua tulee niin ulkomailta kuin Violariumistakin lähes joka kuukausi. Mutta selitän edelleen, että se on ainoa harrastukseni, nykyään vaan valitettavan hintava...

Maria kirjoitti...

Sä teet Mari kyllä tosi paljon kauniita pikkutöitä :) Mä olen parhaimmillaankin tosi huono ostelija. Jos pystyisin, ostaisin varmaan enemmän käsinvärjättyjä lankoja, hiukan kankaita. Ja ettei niin hävettäisi osallistua swappeihin, malleja niitä varten. Mullakaan ei ristipistoilun lisäksi juuri ole tällä hetkellä muuta harrastusta. Toinen on kantoliinatukihenkilönä toimiminen, joka onneksi on ilmaista :D